Szónoki beszéd

Szónoki beszéd

Szónoki beszéd 1.

Ráhangolódás

  1. feladat: Szabadság (5 perc)

Az alábbi metszet Hugo Gellert (Gellért Hugó) magyar származású művész munkája. A kép akár az elemzendő beszéd illusztrációja is lehetne. Miről fog vajon szólni a beszéd?

 

  1. feladat: Szöveg kiegészítése (10 perc)

Egészítse ki az alábbi szöveget a táblázatban megadott szavakkal!

 

Van egy _____________: egy napon felkel majd ez a _____________, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az _____________ nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett _____________.” Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani _____________ fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak _____________ a testvériség asztala mellé. Van egy álmom: hogy egy napon még _____________ állam is, amely ma az igazságtalanság és az _____________ forróságától szenvedő _____________, a _____________ és a jog oázisává fog változni. Van egy álmom: négy kicsi ______________ egy napon olyan _____________ fog élni, ahol nem a _____________ színe, hanem a _____________ alapján fogják _____________ őket. Van egy álmom.

 

álmom gyermekem megítélni országban szabadság
bőrük igazságok Mississippi rabszolgák teremtve
elnyomás jellemük nemzet sivatag ülni

Schritte international Lektion 13./1.

Lektion 13. Bild 1. bejegyezte Artist Name http://junes.hu/wp-content/uploads/2020/05/Si2_CD2-Track22_Bild1.mp3 Lektion 13. Bild 2. bejegyezte Artist Name http://junes.hu/wp-content/uploads/2020/05/Si2_CD2-Track23_Bild2.mp3 Lektion 13. Bild 3. bejegyezte Artist Name...

Subscribe for More Great Articles!

Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc. Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.